вторник, 24 юли 2012 г.

УСПЕНИЕ НА СВ. АННА - 25 ЮЛИ

Именници: Ана, Анка, Яна, Янка.

Това е вторият ден през годината, посветен на св. Анна. Тя се чества като покровителка на бременността, раждането и майчинството. Стопанките замесват пити и ги раздават за здравето на децата си. Иконата се окичва с цветя и се поставят дарове.

петък, 20 юли 2012 г.

20 Юли - Илинден

Празник имат всички с имена Илия, Илиян, Илко, Илка и Илияна.
На 20 юли Българската православна църква почита паметта на св. пророк Илия - един от най-великите измежду старозаветните праведници, могъщ изобличител на езичеството и предвестник на истинната вяра в Единия Бог.Християнската църква го нарича още от древността "пророк и предсказател на великите Божи дела", "ангел в плът" и "предтеча на второто Христово пришествие".
Хората от всички времена са оказвали почит към неговата нравствена извисеност и духовна близост с Бога. И до днес стъпките му в Палестина се смятат за осветени от силата му.Денят на св. пророк Илия е сред най-почитаните от българския народ празници. Много от православните храмове у нас, особено в Югозападна България, носят името му.Вярващите почитат светеца, който е покровител на светкавиците и гръмотевиците и пази реколтата на стопаните от пожари.В българския народен календар Илинден е най-големият летен празник по време на жътва и вършитба. Празнуват и занаятчиите кожухари, самарджии и фурнаджии, защото св. Илия е техен покровител.
Св. Илия носи дъжд и влага и закриля живота.

понеделник, 16 юли 2012 г.

Имен ден празнуват Юлия и Юлиан

На 16 юли имен ден празнуват всички, които носят имената Юлия, Юлиян, Юлияна - Избери поздрав! На тази дата Българската православна църква почита паметта на Св. мъченица Юлия девица.
Легендата разказва, че Юлия е родена в Картаген и произхожда от знатно и християнско семейство. Но, когато персийците покорили града, те отвлекли много хора от града. Юлия, въпреки че по това време била невръстна също попаднала между пленниците. Купил я търговец от Сирия и той дълго време се опитвал да я откаже от вярата й, но Юлия не се отрекла от Христос. Смъртта й настъпила, когато придружавайки господаря си, св. Юлия попада на остров Корсика по време на езически празненства. Девойката категорично отказала да участва в техните ритуали, затова била подложена на унижения и жестокости - мъчителите й решили да я погубят, така както юдеите били разпънали Христа, затова направили кръст и на него разпнали мъченицата.

четвъртък, 5 юли 2012 г.

Оптимизиране на Mozilla FireFox

Открийте следните редове:

network.http.pipelining
network.http.proxy.pipelining
network.http.pipelining.maxrequests
browser.turbo.enabled
network.dns.disableIPv6
network.http.max-connections
network.http.max-connections-per-server
network.http.max-persistent-connections-per-proxy
network.http.max-persistent-connections-per-server


След това променете :


network.http.pipelining
на True (два пъти шраквате върху реда)

network.http.proxy.pipelining
на True

network.http.pipelining.ssl
на True

network.http.pipelining.maxrequests
на 20.

browser.turbo.enabled
на True

network.dns.disableIPv6
на True

network.http.max-connections
на 128

network.http.max-connections-per-server
на 48

network.http.max-persistent-connections-per-proxy
на 24

network.http.max-persistent-connections-per-server
на 12

*
Pipelining инструктира браузъра да отправя множество заявки едновременно към дадена уеб страница. Това е максималния брой заявки към дадена уеб страница.

Сега щракнете с десния бутон на мишката, без значение къде, и изберете New, Integer. В полето за име напишете


nglayout.initialpaint.delay


и изберете стойност "0".

Това определя времето за изчакване на браузъра преди да обработи информацията, която получава.